Главно меню

Усещане за любов

Усещане за любов / A Feeling of Love

MultiArt Performance
„УСЕЩАНЕ ЗА ЛЮБОВ“

Един спектакъл на любовта с Бойка Велкова и Ивайло Захариев. В първия по рода си за България музикално-поетичен акт зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.

Участват: Бойка Велкова и Ивайло Захариев

Режисьор: Бойка Велкова
Музика и музикална картина: Теодосий Спасов
Хореография: Татяна Соколова
Визуална среда: Яна Дворецка

В чистия си вид любовта намира проявление единствено в ума на твореца. И дори там тя се влива в пъстротата на човешката природа и ражда палитра от страсти и дела, обрисувани от най-великите автори на всички времена. Завист и ревност, болка и страх, гняв и жажда за мъст бушуват в музика, стихове и картини. А истинското усещане за любов все пак побеждава, когато прошката израсне до дълготърпение, себеотдаването донесе радост и красотата на надеждата роди безсмъртие.
.
Истинската любов е безсмъртна.
Тя се простира в онзи свят, който започва там, където свършват илюзиите и сънищата, извън живота и смъртта, извън доброто и злото, извън удоволствието и болката.
Любовта е плод от дървото на познанието, за което Бог казал: „Ако вкусите от този плод, ще станете богоравни“.

Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столичната община.

< >